def-sport skaber tryghed

Mark McCutcheon

I 2014 blev ishockeyspilleren Mark McCutcheon skadet. Den 31-årige amerikaner tvivler på, at han havde fået den erstatning, som han havde ret til, hvis ikke det havde været for Danske Elitesportsudøveres Forening.

Senest har Mark McCutcheon tørnet ud for Belfast Giants, der spiller i EIHL. Men forrige sæson var den 31-årige amerikaner på kontrakt i danske Aalborg Pirates. Mark McCutcheon nåede dog blot at optræde for den nordjyske klub 13 gange. Det skyldes blandt andet den skade, som han pådrog sig under en træning.

– Jeg blev tacklet af en holdkammerat i forbindelse med en træningsøvelse, fortæller han om skaden og fortsætter:

– Hvis ikke DEF-sport havde været så behjælpelige, havde jeg ikke vidst, at kompensation overhovedet var en mulighed. Det er ikke mange europæiske hockeyligaer, hvor man kan få hjælp af en fagforening, fortæller Mark McCutcheon, der qua sin nationalitet ikke kendte til det danske system.

Men Mark McCutcheon var berettiget til at få en kompensation. De permanente gener, som amerikaneren oplevede, resulterede i en méngrad på 5 % og en økonomisk kompensation via McCutcheons forsikring. Det er den tidligere Aalborg Pirates-spiller ikke overraskende både glad og taknemmelig for. Han sætter særligt pris på DEF-sports engagement og foreningens rolle generelt, da den er ifølge ham er med til at skabe tryghed.

– Derfor er jeg stor fortaler for DEF-sport og den service, som foreningen tilbyder. Det giver en fornemmelse af sikkerhed, der ellers sjældent er til stede i en industri som ishockey. For et lille beløb ved du, at hjælpen til et hvilket som helst problem kun er et opkald væk. Det giver tryghed, fastslår McCutcheon.

Læs også

Mit råd til andre unge danske spillere er, at de skal sikre sig godt og grundigt, når man bliver kontaktet af udenlandske agenter, som lover ”GULD OG GRØNNE SKOVE” – havde jeg været medlem af Spillerforeningen, inden jeg tog af sted til Italien, så ville jeg ikke være havnet i sådan en situation som denne sæson har budt på. Det, at sidde i et land, hvor man ikke helt forstår sproget og ikke ved, om klub/agent nu vil ens bedste, er enormt frustrerende. Som ung ved man bare ikke, hvad man skal tro på, men bare det, at Spillerforeningen tog over og var i kontakt med min mor hjemme i DK, samt kontakten til FIBA, var en utrolig stor lettelse. 

GULD OG GRØNNE SKOVE

Af Grace Gardner - Basketballspiller

D.E.F. er en fantastisk medspiller, og jeg vil råde alle elitesportsudøvere til at tegne et medlemskab. Som elitespiller i basketball har jeg brugt D.E.F. rigtig meget, mens jeg har været under uddannelse – både under bachelorforløbet og kandidatforløbet. Det er særligt tilbuddet Study4player, som hører under D.E.F., og tilbuddet til elitesportsudøvere på SDU, Syddansk Elite, jeg har benyttet mig af. De har hjulpet mig med rigtig mange ting både før og under mit uddannelsesforløb

def-sport er en fantastisk medspiller

Af Christian Lindberg - tidligere Basketballspiller

Det har været helt perfekt for mig at kombinere min badminton med bachelorstudiet på UCN. Jeg har hele min karriere haft brug for at kunne give mig i kast med noget andet, når jeg ikke træner. Via studiet på UCN har jeg kunnet udnytte min tid bedst muligt både, når jeg havde træningsperioder i Danmark, men også når jeg har rejst rundt i Asien i flere uger i træk

VERDENSMESTER OG SPORT MANAGEMENT STUDIER

Af Kim Astrup Sørensen - Badmintonspiller