Verdensmester & sport management

Kim Astrup Sørensen

Badmintonspiller og nuværende verdensmester for herrehold, Kim Astrup Sørensen, har sideløbende med sin professionelle badmintonkarriere taget en online uddannelse i Sport Management via Study4player Online Academy.

Gennem dit medlemskab i DEF-sport har du mulighed for at få hjælp af 4player, som blandt andet kan hjælpe dig med uddannelse. Badmintonspiller Kim Astrup Sørensen udnyttede denne mulighed og startede på online studiet i Sport Management – en uddannelse der hovedsageligt er rettet mod et arbejde ”bag kulissen” i sport- og eventbranchen.

Kim Astrup vandt i starten af maj EM sølv i herredouble, mens han for få dage siden var med til at sikre Danmark VM guld for herrehold. Han har desuden netop færdiggjort sin professionsbachelor i Sport Management ved UCN:

– Det har været helt perfekt for mig at kombinere min badminton med bachelorstudiet på UCN. Jeg har hele min karriere haft brug for at kunne give mig i kast med noget andet, når jeg ikke træner. Via studiet på UCN har jeg kunnet udnytte min tid bedst muligt både, når jeg havde træningsperioder i Danmark, men også når jeg har rejst rundt i Asien i flere uger i træk, siger Kim Astrup Sørensen.

Sport Management uddannelsen består af to dele – en Serviceøkonom (4 semestre) med speciale i Sport Management og en Sport Management professionsbachelor top-up (3 semestre). På den måde har du også muligheden for at stoppe efter to år og dermed have en grunduddannelse som Serviceøkonom. Uddannelsen foregår 100% online, hvilket giver stor fleksibilitet til selv at strukturere hverdagen – forelæsningerne optages og lægges online, afleveringer og møder foregår online, eksamener foregår online osv. På den måde er man uafhængig af fysisk placering og fremmøde.

Sport Management uddannelsen har fokus på sport og event, men er derudover en generel business uddannelse. Den kan derfor give adgang til mange forskellige grene inden for businessverdenen, hvor det er oplagt at arbejde inden for sport og/eller eventbranchen. Eksempler på jobs efter endt uddannelse kunne være sportskonsulent, klubmanager, key account manager, sponsoransvarlig, eventmanager, markedsføringsansvarlig m.fl.

– Gennem professionsbacheloruddannelsen i Sport Management har vi skabt en unik mulighed for dig, som ønsker at gøre din passion for sport til din levevej. Uddannelsen giver dig de kernekompetencer, som er med til at netop du i fremtiden er med til at skabe merværdi i den sport- og event virksomhed, du bliver tilknyttet, siger Per Justesen, grundlægger af Sport Management uddannelsen.

Det er til tider hårdt at læse ved sin af sin karriere som elitesportsudøver, men det kan helt klart anbefales, hvis man skal følge Kim Astrups råd.

– Jeg vil ikke påstå det har været lutter lagkage det hele, og der har været perioder, hvor jeg har været presset, men efterfølgende, når jeg kigger tilbage, er jeg super tilfreds og stolt over det kunne lade sig gøre at kombinere et fuldtids bachelorprogram med professionel sport, slutter Kim Astrup Sørensen.

Som medlem i DEF-sport, Spillerforeningen eller Håndbold Spiller Foreningen har du mulighed for at søge ind på uddannelserne under Study4player Online Academy – heriblandt Sport Management online uddannelsen.

Læs også

Min karriere har mildest talt været turbulent. Seniorkarrieren nåede aldrig rigtig at komme i gang, inden den var ovre. Efterfølgende endte jeg med at sidde med tårerne trillende ned ad kinderne i min psykologs sofa. Først efter karrieren har jeg lært at rumme følelser og sårbarhed

Mine følelser åd mig op

Af Simon Dalsgaard - tidligere ishockeyspiller

Som medlem af Danske Elitesportsudøveres Forening, har man mulighed for at benytte sig af Job4player, som tilbyder karriererådgivning til elitesportsudøvere. Christian Lindberg, basketballspiller i Horsens IC, brugte denne mulighed og fik job i FK Distribution.

DEF-SPORT HJALP MED JOB

Af Christian Lindberg - tidligere Basketballspiller

Derfor er jeg stor fortaler for DEF-sport og den service, som foreningen tilbyder. Det giver en fornemmelse af sikkerhed, der ellers sjældent er til stede i en industri som ishockey. For et lille beløb ved du, at hjælpen til et hvilket som helst problem kun er et opkald væk. Det giver tryghed.

def-sport skaber tryghed

Af Mark McCutheon - Ishockeyspiller