Christian Lindberg fik job gennem def-sport

Som medlem af Danske Elitesportsudøveres Forening, har man mulighed for at benytte sig af Job4player, som tilbyder karriererådgivning til elitesportsudøvere. Christian Lindberg, basketballspiller i Horsens IC, brugte denne mulighed og fik job i FK Distribution.

Christian Lindberg – tidligere Basketballspiller

Gennem sit medlemskab i DEF-sport fik Christian Lindberg i samarbejde med Job4player muligheden for et job hos FK Distribution i Østjylland, hvor han er blevet distributionsleder. Christian Lindberg har i processen taget imod Job4players tilbud, hvor han bl.a. har oprettet CV for at forberede sig på bedst mulig vis og for at få de bedste muligheder for at få et civilt job. Han har sparret med Job4players rådgivere og konsulenter løbende i processen. Det har eksempelvis hjulpet ham til at finde en løsning, så han har fået jobbet tilpasset sin basketballkarriere.

– Jeg brugte Study4Player rigtig meget under begge mine uddannelser, specielt på mit kandidatstudie via Syddansk Elite på Syddansk Universitet. Som så mange andre gik jeg ihærdigt i gang med at søge diverse stillinger, efter jeg blev færdig i sommer. Dog uden den store respons fra firmaerne, som jeg søgte hos, og efter noget tid kom jeg i tanke om, at jeg via DEF-sport kunne få hjælp til jobsøgningen via Job4player og kontaktede derfor Kresten Blæsild, siger Christian Lindberg, distributionsleder i FK Distribution og anfører i Horsens IC.

– Vi fik en rigtig god snak og fik efterfølgende oprettet mit CV i deres database. Kort tid efter kontaktede Kresten mig med et muligt job som distributionsleder hos FK Distribution i Tilst, tilføjer Christian Lindberg.

Christian Lindberg skal i det nye job koordinere omdelingen af aviser og reklamer i Østjylland og samtidig være leder for 120-150 omdelere.

– Job4player har været en stor hjælp under hele processen og har hjulpet mig med kontakten til FK Distribution. De har været med til at få FK Distribution overbevist om værdien i at ansætte en elitesportsudøver som mig, som bruger meget tid på træning, kamp og transport, siger Christian Lindberg.

– Jeg synes Job4player har gjort et stort stykke arbejde for at få mine fødder inden for i virksomheden. Job4players Mette Schou Brix hjalp mig bl.a. også med at forberede mig til jobsamtalen, så jeg var klædt godt på og forberedt i forhold til de mulige spørgsmål, som kunne komme til samtalen, tilføjer han.

Christian Lindberg har igennem hele processen været meget opsøgende i forhold til de tilbud Job4player har at tilbyde. Han har været til arrangementer og netværksmøder hos 4players rekrutteringspartner PeopleLink, og denne ihærdige arbejdsindsats sammenkoblet med Job4players tilbud har i sidste ende været afgørende for hans job hos FK Distribution.

– Den første uge som fuldtidsbeskæftiget og elitesportsudøver har været fuld af nye indtryk, og der har været drøn på. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været en stor omvæltning, siger anføreren i Horsens IC og fortsætter.

– Men det har samtidig også været meget spændende og lærerigt, og jeg har fået en stilling med masser af ansvar og mulighed for udvikling. For mig har det selvfølgeligt været vigtigt at finde en arbejdsgiver, som har forståelse for at jeg dyrker elitesport ved siden af jobbet, og det har Kresten og Mette fra Job4player været rigtige dygtige til.

DEF-sports karrieretilbud, Job4player, har hjulpet Christian Lindberg til at tage springet og starte en erhvervskarriere. Samarbejdet mellem Job4player og FK Distribution har været med til at skabe en fælles forståelse for, at Christian Lindberg dyrker elitesport, men samtidig har et ansvar hos FK Distribution.

– Formidlingen mellem Job4player og FK Distribution har resulteret i, at de støtter mig i min sport med den forståelse, at jeg også har et ansvar hos dem. Via Job4players hjælp har jeg nu taget springet ind i en noget ukendt erhvervskarriere som distributionsleder, og jeg er sikker på, jeg går en udfordrende og spændende periode i møde, siger Christian Lindberg.

Af samme årsag vurderer den forsvarende danmarksmester, at DEF-sport har været en fantastisk medspiller.

– DEF-sport er en fantastisk medspiller, og jeg vil råde alle elitesportsudøvere til at tegne et medlemskab, slutter Christian Lindberg.

 

Læs også

Mit råd til andre unge danske spillere er, at de skal sikre sig godt og grundigt, når man bliver kontaktet af udenlandske agenter, som lover ”GULD OG GRØNNE SKOVE” – havde jeg været medlem af Spillerforeningen, inden jeg tog af sted til Italien, så ville jeg ikke være havnet i sådan en situation som denne sæson har budt på. Det, at sidde i et land, hvor man ikke helt forstår sproget og ikke ved, om klub/agent nu vil ens bedste, er enormt frustrerende. Som ung ved man bare ikke, hvad man skal tro på, men bare det, at Spillerforeningen tog over og var i kontakt med min mor hjemme i DK, samt kontakten til FIBA, var en utrolig stor lettelse. 

GULD OG GRØNNE SKOVE

Af Grace Gardner - Basketballspiller

D.E.F. er en fantastisk medspiller, og jeg vil råde alle elitesportsudøvere til at tegne et medlemskab. Som elitespiller i basketball har jeg brugt D.E.F. rigtig meget, mens jeg har været under uddannelse – både under bachelorforløbet og kandidatforløbet. Det er særligt tilbuddet Study4player, som hører under D.E.F., og tilbuddet til elitesportsudøvere på SDU, Syddansk Elite, jeg har benyttet mig af. De har hjulpet mig med rigtig mange ting både før og under mit uddannelsesforløb

def-sport er en fantastisk medspiller

Af Christian Lindberg - tidligere Basketballspiller

Det har været helt perfekt for mig at kombinere min badminton med bachelorstudiet på UCN. Jeg har hele min karriere haft brug for at kunne give mig i kast med noget andet, når jeg ikke træner. Via studiet på UCN har jeg kunnet udnytte min tid bedst muligt både, når jeg havde træningsperioder i Danmark, men også når jeg har rejst rundt i Asien i flere uger i træk

VERDENSMESTER OG SPORT MANAGEMENT STUDIER

Af Kim Astrup Sørensen - Badmintonspiller