I Danske Elitesportsudøveres Forening ser vi positivt på, at ledende instanser i dansk elitesport eksplicit bakker op om kampen mod COVID-19 samt viser, at de i en svær tid for Danmark som nation bærer deres del af samfundsansvaret. 

Myndighederne har skærpet deres tiltag for at bremse COVID-19-smitten. Al dansk idræt er suspenderet, og i Danske Elitesportsudøveres Forening appellerer vi forsat til, at den nuværende situation først og fremmest handler om at udvise solidarisk samfundsansvar i kampen mod COVID-19. 

Af Bo Storm – COO i Danske Elitesportsudøveres Forening

Hele verden er berørt af COVID-19, der accelererer eksponentielt og har udviklet sig til regulær pandemi eller Coronakrise, for at bruge en velkendt analogi fra sportens verden. I tirsdags besluttede UEFA at udskyde afholdelsen af sommerens EM-slutrunde, ligesom den danske ishockey- og basketliga er blevet afblæst.

I Danske Elitesportsudøveres Forening ser vi selvfølgelig positivt på, at to af dansk eliteidræts ledende forbund eksplicit bakker op om kampen mod COVID-19 samt viser, at de i en svær tid for Danmark som nation bærer deres del af samfundsansvaret.

I Danske Elitesportsudøveres Forening anerkender vi, og er selvfølgelig opmærksomme på, at på samme måde som det almene erhvervsliv er ramt af situationen, har COVID-19 selvsagt enorme økonomiske konsekvenser for mange aktører i sportsverdenen. 

I Danske Elitesportsudøveres Forening vil vi derfor gerne opfordre aktørerne i dansk elitesport til fortsat dialog og vidensdelingsprocesser. Både nu og når sportsligaerne igen kan starte. 

Eliteatleter tager et stort ansvar i en hektisk tid

Kampen mod Coronavirus er den største og vigtigste landskamp, Danmark nogensinde har spillet………, og danske eliteatleter tager et stort ansvar i en hektisk tid.

Sådan skrev Team Danmark forleden. I Danske Elitesportsudøveres Forening er vi ligeledes stolte over at erfare, hvordan danske eliteatleter overalt på de sociale medier optræder som rollemodeller og ambassadører for den ansvarlighed, solidaritet samt det samfundsansvar, der skal til i kampen mod COVID-19.

I Danske Elitesportsudøveres Forening er vi meget opmærksomme på at hjælpe og rådgive de mange atleter, der naturligvis er bekymrede over situationen. Kompleksiteten mindskes desuden ikke af, at mange atleter er meget økonomisk udsatte, da de i deres kontrakter har meget korte opsigelses- og fratrædelsesfrister.

I Danske Elitesportsudøveres Forening vil vi som altid være tilgængelige, hvis/når I har brug for vores hjælp og rådgivning.